Kompany zabrinut pred Arsenal: Igramo protiv ranjene zvijeri

Štoper Cityja očekuje najteži meč sezone

Kompany zabrinut pred Arsenal: Igramo protiv ranjene zvijeri

Manchester City je protekle nedjelje došao do prvog trofeja u ovoj sezoni savladavši u finalu Carabao Kupa Arsenal sa ubjedljivih 3:0.

Večeras će Topnici imati priliku za revanš, pošto na Emiratesu dočekuju City. Istina, ovaj put se ne igra za trofej jer je na rasporedu susret 28. kola engleske Premier lige.

Iako su Građani i ovaj put favoriti, iskusni štoper Guardioline ekipe Vincent Kompany smatra da je pred Cityjem najteži izazov u dosadašnjem dijelu sezone.

"Moje mišljenje je jednostavno. Mislim da će ovo biti najteža utakmica sezone", izjavio je Kompany za Sky Sports, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako moje iskustvo išta vrijedi, mi ćemo večeras igrati protiv ranjene zvijeri, koja u svojoj ekipi ima puno kvaliteta... U isto vrijeme, mi ćemo uraditi sve što je u našoj mogućnosti da ostanemo nemilosrdni kao i do sada."

"Međutim, iskustvo mi govori da svaki put kada osvojite trofej izgubite 10% fokusa i oštrine. Zbog toga što ste prošli kroz sve emocije koje idu sa osvajanjem trofeja. Ipak, naš zadatak je da se borimo i da budemo spremni za utakmicu", poručio je iskusni Belgijanac.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi