Konačno je završena istraga: Neymar i Alvaro Gonzalez saznali odluku o suspenziji

Izvukli su se

Konačno je završena istraga: Neymar i Alvaro Gonzalez saznali odluku o suspenziji

E. Čaušević

Prije nekoliko sedmica PSG i Marseille igrali su na Parku prinčeva, a utakmicu je obilježila tuča igrača ovih timova.

Naime, u samom finišu utakmice došlo je do tuče između igrača PSG-a i Marseillea, a sudija je pokazao čak pet crvenih kartona. Najgore je prošao Kurzawa sa šest mečeva kazne, dok su Neymar i Leandro Paredes kaženjeni sa po dva meča neigranja.

Ipak, saga oko Neymara se nastavila nakon što je on optužio igrače Marseillea da su ga vrijeđali na rasnoj osnovi. No, ovaj klub je odgovorio i poručili su da imaju dokaze da je Neymar zapravo vrijeđao Hirokija Sakaija.

Danima se pisalo da Neymaru prijeti nova suspenzija do čak 20 utakmica što bi za njega bio itekakav udarac. Pored toga dio istrage bio je i igrač Marseillea, Alvaro Gonzalez, koji je navodno bio taj koji je rasistički vrijeđao Brazilca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, večeras je objavljena zvanična odluka da je istraga završena i da su se Neymar i Alvaro izvukli. Naime, niko od njih nije kažnjen jer nije bilo dovoljno dokaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi