Tek potpisao rekordan ugovor i odmah sve upropastio: Puma u panici zbog Neymara

Već imaju gubitke, a istraga nije ni završena

Tek potpisao rekordan ugovor i odmah sve upropastio: Puma u panici zbog Neymara

E. Čaušević

Nevjerovatna bura digla se nakon utakmice PSG - Marseille u kojoj su se igrači ovig timova čak potukli pred sami kraj meča.

Već je dobro poznato šta se dešavalo na utakmici na Parki Prinčeva, a na potezu je bila Ligue 1 koja je izrekla suspenzije. Najgore je prošao Kurzawa sa šest mečeva kazne, dok su Neymar i Leandro Paredes kaženjeni sa po dva meča neigranja.

Međutim, saga oko Neymara još uvijek nije završena. Brazilac je optužio Alvara Gonzaleza za rasizam i protiv igrača Marseillea još uvijek traje istraga. No, Marseille je odgovorio i poručili su da imaju dokaze da je i Neymar vrijeđao Hirokija Sakaija na rasnoj osnovi.

Neymaru zbog toga prijeti nova suspenzija, a francuski mediji pišu da bi mogao biti kažnjen s nevjerovatnih 20 mečeva suspenzije.

To je donijelo velike probleme njegovom novom sponzoru Pumi s kojom je Neymar nedavno potpisao ugovor. Brazilac je napustio Nike i prešao u Pumu i po sponzorstvu je postao rekorder u svijetu sporta sa preko 30 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, samo nekoliko sedmica kasnije skandal protiv Marseillea je sve to zasjenio. U Pumi se itekako pribojavaju istrage protiv Neymara i ukoliko se utvrdi da je zaista vrijeđao Sakaija na rasnoj osnovi Puma će sigurno biti u ogromnom gubitku.

Neymar ima mnogo fanova u Kini i Japanu gdje je Puma zaradila odličan novac otkako je ovaj dogovor objavljen, ali pad se već osjeti zbog optužbi da je Neymar vrijeđao Japanca. U Pumi se zbog toga nadaju da će istraga dokazati da Brazilac nije vrijeđao Sakaija, ali stvari baš trenutno nisu najoptimističnije.

Promo

Top Komentari

ZukaZu
CELTIC MORA PASTI!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi