Konačno poznat stadion na kojem će zaigrati River i Boca?
Revanš velikog finala Cope Libertadores na rasporedu je 8. ili 9. decembra, a posljednje informacije kažu da je određeno i gdje će susret biti odigran

Ni Miami, ni Doha...

Konačno poznat stadion na kojem će zaigrati River i Boca?

Revanš velikog finala Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors sigurno se neće igrati u Buenos Airesu, a grad-domaćin još uvijek nije izabran.

Iako se do sada najviše govorilo da bi veliki Superclasico trebao biti odigran u Miamiju ili Dohi, posljednje informacije kažu da će ljuti rivali najvjerovatnije odmjeriti snage na Santiago Bernabeu u Madridu.

Utakmica bi se trebala igrati 8. ili 9. decembra, a u tom terminu je čuveni stadion slobodan jer Real Madrid igra gostujući meč protiv Huesce.

Čelnici Rivera i Boce nemaju ništa protiv da domaćin bude Madrid, a ideju će vjerovatno podržati FIFA, CONMEBOL i FS Španije.

Na području Madrida živi 71.000 registrovanih Argentinaca, pa je višestruki interes da se utakmica održi baš u prijestolnici Španije, umjesto u Miamiju ili Dohi.

Inače, treba ponoviti da je Katar i dalje spreman da izdvoji 14 miliona eura za domaćinstvo utakmice, što ne čudi previše jer je Qatar Airways glavni sponzor kako CONMEBOL-a, tako i Boce Juniors.

Prvi meč Boce Juniors i River Platea završen je rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti