Potvrđen je novi datum za meč River - Boca, ali igrat će se daleko od Buenos Airesa

Odlučeno je

Potvrđen je novi datum za meč River - Boca, ali igrat će se daleko od Buenos Airesa · Zvanično

Edmir Škorić

Iz Boca Juniors traže da se River Plate diskvalifikuje, no druga utakmica finala Copa Libertadoresa će se sasvim sigurno igrati.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) donijela je danas odluku da se meč River - Boca igra 8. ili 9. decembra, ali izvan Argentine.

Iz Boce su dostavii formalno pismo vodstvu CONMEBOL-a sa željom da se River izbaci, a Boci prepusti trofej, pošto su igrači ovog tima napadnuti i povrijeđeni u blizini stadiona Monumental u subotu navečer.

Izvjesno je i da će River dobiti kaznu, očekuje ga možda i neka duža suspenzija, ali finalni meč definitivno će se igrati. Naravno, tu postoje i više sile, nikom nije u interesu da se ovako završi jedno od najvećih finala u historiji južnoameričkog nogometa.

Spominje se Paragvaj kao zemlja u kojoj će se odigrati finale, čak i italijaska Genoa, pa i Abu Dhabi. Ono što je sigurno, bit će daleko od Buenos Airesa i Monumentala, ali čekamo i zvaničnu informaciju oko mjesta odigravanja drugog finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi