Konačno se pojavio klub koji želi kupiti Alexisa Sancheza

Plata je jedini problem

Konačno se pojavio klub koji želi kupiti Alexisa Sancheza

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez očajno igra od dolaska u Manchester United iz Arsenala početkom 2018. godine.

United je prije nešto više od godinu dana uložio veliki trud da dovede Alexisa na Old Trafford, ali se Čileanac pokazao kao jedan od najvećih promašaja Crvenih đavola.

Ove sezone Alexis je mečeve Uniteda gledao pretežno s tribina, te je jasno da će gotovo sigurno na kraju sezone napustiti Teatar snova. On je ubjedljivo najplaćeniji igrač Uniteda i jasno je da ga žele prodati što prije.

Alexis je sinoć odigrao 18 minuta u derbiju protiv Manchester Cityja, te je imao samo jedan jedini kontakt s loptom. Navijači su ga ponovo žestoko kritikovali i poručili da je najbolje za sve da Čileanac napusti klub.

Engleski mediji objavili su danas da United nudi Alexisa drugim klubovima, a navodno tek je jedan klub pokazao interes za njega. The Sun prenosi da je to Inter, ali da su poručili Alexisu da mu ne mogu dati ni približno platu kao što trenutno ima.

Inter je spreman da riješi Unitedove probleme i kupi Alexisa, ali je jasno da mu ne mogu sedmično dati platu od 500.000 funti. Čileanac bi trebao biti zamjena za Icardija, a Inter će za njega ponuditi oko 60 miliona eura.

Alexis Sanchez je sinoć na meču Uniteda i Cityja zaradio 75.000 funti

Ove sezone je nevidljiv. Postigao je dva gola u 24 utakmice, a sinoć je u derbiju protiv Manchester Cityja odigrao posljednjih 12 minuta utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uspio je pritom Alexis ostvariti samo jedan dodir sa loptom. Bilo je to uspješno dodavanje, ali to je sve što je napravio u ovom meču.

Ipak, iako je i sinoć bio potpuno nevidljiv, Alexis je zaradio 75.000 funti i to kao bonus za odigranu utakmicu. Njegov agent Fernando Felicevich je u ugovor ugradio klauzulu po kojoj će Čileanac ovu sumu zaraditi za svaku odigranu utakmicu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije