VAR izludio cijeli stadion, ali bh. fudbaleru nije mogao ništa: Ludnica na Balkanu zagarantovana

Konferencijska liga

VAR izludio cijeli stadion, ali bh. fudbaleru nije mogao ništa: Ludnica na Balkanu zagarantovana

Haris Zilić

Počele su završne borbe u kvalifikacijama za evropska takmičenja u novoj sezoni. Završene su i prve dvije utakmice play-offa Konferencijske lige koje su odigrane u dalekom Kazahstanu.

Astana je dočekala albanski Partizani, dok je Tobol bio domaćin češkom predstavniku Viktoriji iz Plzena.

Astana je ušla kao favorit u duel protiv Partizanija, ali albanski tim se pokazao kao veoma tvrd orah.

Na kraju utakmice rezultat je glasio 1:0 za Astanu iako je rezultat mogao biti još ubjedljivi jer je VAR poništio čak tri gola domaćinima od toga dva hrvatskom internacionalcu Tomasovu.

Junak Astane bio je bh. fudbaler Stjepan Lončar koji je postigao lijep pogodak za 1:0 u 41. minuti, a ispostavit će se i pobjednosni pogodak, tako da nas u Albaniji sigurno očekuje uzbudljiv revanš.

Oglasi

Slična utakmica viđena je i u duelu Tobola i Plzena, gdje su gosti bili blagi favoriti.

Tobol je već u kvalifikacijama napravio iznenađenje i eliminisao švicarski Basel drugom pretkolu, a nakon toga u trećem pretkolu bili su bolji od irskog Derry Citya, dok su u prvom pretkolu na samom startu eliminisali finsku Honku.

Duel u Kazahstanu ponudio je tvrd fudbal, dosta borbe, a na kraju je slavio češki tim rezultatom 1:2.

Poveli su gosti u 73. minuti preko Cadua sa 0:2, a na 0:2 povećao je Kalvach u 90. minuti. Počasni gol za Tobol postigao je Deble iz Penala u devetoj minuti sudijske nadoknade. Plzen na revanš nosi dobru rpednost.

Konferencijska liga, play-off, prve utakmice:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Astana - Partizani 1:0

Tobol - Vitora Plzen 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi