Zarada vrijedna solidnog transfera: Određen nagradni fond sa Konferencijsku ligu

Poznat nagradni fond

Zarada vrijedna solidnog transfera: Određen nagradni fond sa Konferencijsku ligu

S. Grebović

Ovog ljeta će premijerno početi novo UEFA takmičenje pod nazivom Konferencijska liga.

Od ranije je manje-više poznat format novog takmičenja. U grupnoj fazi će nastupiti 32 kluba raspoređenih u osam grupa. Za ovo takmičenje kao i za Ligu prvaka i Ligu Evrope će se igrati kvalifikacije.

Bosna i Hercegovina neće imati predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa te tako drugi, treći i četvrti tim na tabeli nastup na eurosceni imati u novom UEFA takmičenju. Šampion lige će kvalifikacije za Ligu prvaka početi od prvog pretkola.

Ako uđu u treće po rangu takmičenje UEFA, bh. klubovi će inkasirati 2.940.000 eura. Za ulazak u Ligu Evrope, u koju se može plasirati jedino prvak ako ispadne u četvrtom pretkolu Lige prvaka, dobija se 3.630.000 eura.

Ukoliko ostvare pobjedu u ovom takmičenju bit će bogatiji 500.000 eura. Remi im donosi 160.000 eura, dok u Ligi Evrope pobjeda donosi 630.000, a neriješen rezultat 210.000 eura.

Inače, utakmice ovog takmičenjima će se igrati četvrtom i to u terminima od 18:45 i 21 sat po centralnoevropskom vremenu.

Za sada su jedino Borac i Sarajevo matematički osigurali učešće u euro takmičenjima naredne sezone, a u preostala dva kola vodit će se velika bitka za ostale putnike. Za te pozicije konkurišu trećeplasirani Velež koji ima 55 bodova, te četvrti Zrinjski sa 53 i peti Široki Brijeg sa isto toliko bodova.

U narednom kolu Velež na svom terenu dočekuje Slobodu, dok će u posljednjem gostovati u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti. Njihov gradski rival Zrinjski za vikend igra derbi protiv Željezničara, nakon čega će gostovati u Banovićima Tuzli Cityju. 

Široki će u nedelju ugostiti Mladost DK, a sezonu 2020/2021 će okončati u gostima kod Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi