Šta nas očekuje u nastavku UEFA konferencijske lige?

Novo takmičenje ulazi u nokaut fazu

Šta nas očekuje u nastavku UEFA konferencijske lige?

H. Zilić

Od ove sezone igra se i novo UEFA-ino takmičenje UEFA konferencijska liga.

Zavrešna je grupna faza ovog takmičenja i očekuju nas dueli nokaut faze, a u ponedjeljak 13. decembra od 14 sati saznat ćemo duele šesnaestine finala.

U ovoj fazi gledat ćemo drugoplasirane ekipe iz grupne faze UEFA konferencijske lige i trećepalsirane timove iz grupne faze Evropa lige, dok su pobjednici grupa Konferencijske lige direktno u osmini finala.

Šesnaestina finala može donijeti nekoliko zanimljivih duela, tako recimo Partizan može igrati protiv Leicestera, a tu je mogući duel PAOK-a i Fenerbahcea koji bi sigurno izazvao i dosta tenzija među navijačima.

Status nositelja u žrijebu imaju: Bodo Glimt, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Partizan, Qarabag, Randers, Slavia Prag te Tottenham ili Vitesse, a to će se znati nakon što se odigra zaostala utakmica posljednjeg kola koju Tottenham igra protiv Rennesa, a koja je prolongirana zbog koronavirusa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nenositeljji: Celtic, Fenerbahce, Leicester City, Marseille, Midtylland, PSV, Rapid Beč, Sparta Prag.

I u ovoj fazi se ne mogu sastati ekipe iz iszte države, pa tako ne možemo gledati deuele Sparta - Slavia, Randers - Midtylland, Tottenam - Leicester/ PSV - Viteese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti