Konjic počeo sa pripremama: Vuleta i Maksumić ostaju u klubu

Premijerni nastup u A1 ligi

Konjic počeo sa pripremama: Vuleta i Maksumić ostaju u klubu

D. Rakanović

Košarkaši Konjica počeli su sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će nastupati u A1 ligi.

Konjic je prethodne sezone bio prvak A2 lige, nakon što su u finalu doigravanja bili bolji od Radničkog iz Goražda. 

Na prvom treningu su se treneru Čajiću pojavili domaći igrači. 

Čajić je istakao zadovoljstvo što su dogovorili produžetak saradnje sa najboljim igračem iz prethodne sezone Feđom Vuletom, kojeg pamtimo kao igrača sarajevske Bosne.

"U prošloj polusezoni Berin Maksumić igrao je za naš tim kao posuđeni igrač iz Bošnjaka, a ove sezone je potpisao ugovor sa nama. Također, dogovorena je saradnja sa našim najboljim igračem iz prošle sezone Fedjom Vuletom. Od prošlogodišnjeg sastava, napustio nas je Mirza Smajović", rekao je za SportSport.ba Čajić. 

Trener Konjica istakao je da su u potrazi za pojačanjima na visokim pozicijama. 

"Roster nije zaključen i u potrazi smo za igračem na poziciji centra", rekao je Čajić.

Konjic nakon sjajnih igara u prethodnoj sezoni u A2 ligi obezbijedio je promociju u viši rang takmičenja, gdje će se po prvi put takmičiti.  

"U premijernom nastupu u A1 ligi prvenstveni cilj je da izborimo opstanak", naveo je Čajić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi