Konjuh i Partizan idu dalje

Challenge kup

Konjuh i Partizan idu dalje

Adnan Beganović

Večeras samo lijepe vijesti dolaze iz bh. rukometa. Nakon što je Bosna napravila veliki rezultat u duelu sa Zagrebom, Konjuh iz Živinica plasirao se u narednu fazu Challenge kupa.

Naime, u 2. kolu grupne faze Challenge kupa, Konjuh je rezultatom 30:29 svladao Arkatron, pa je tako kolo prije kraja obezbjedio prolaz dalje.

Susret su mnogo bolje otvorili rukometaši Konjuha koji sz tokom cijelog prvog dijela imali prednost, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 17:13 za bh. predstavnika.

Međutim, u drugom dijelu gosti iz Bjelorusije ubacuju u brzinu više, te na otvaranju istog dolaze do izjednačenja (20:20), da bi u 42. minuti došli i do vodstva (22:20). Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih pet minuta u kojima su se bolje snašli rukometaši našeg predstavnika.

Kod Konjuha najefikasniji su bili Amel Muhić sa 10 i Gafar Hadžiomerović 8 golova, dok su kod Arkatrona najučinkovitiji bili Strelets i Kamyshyk sa po 8 golova.

Prolaz u narednu fazu takmičenja obezbjedili su i rukometaši Partizana koji su danas rezultatom 41:1o svladali Manchester.

Nakon dva kola Partizan i Konjuh imaju po četiri boda, tako da će sutrašnji susreti imati revijalni karakter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.