Konjuh poražen i u Živinicama

Challenge kup

Konjuh poražen i u Živinicama

A. Beganović

Nakon što su u prvom susretu 3. kola Challenge kupa rukometaši Konjuha pretrpjeli sramotan poraz u Švedskoj od Guifa (38:18), večeras su u Živinicama pružili dosta bolju igru, no opet nisu uspjeli trijumfovati (30:32).

I u revanš susretu 3. kola Chalenge kupa Guif je bio bolji od Konjuha, no za razliku od duela u Švedskoj, večeras je naš predstavnik izgledao mnogo bolje.

Gosti iz Švedske su i u večerašnjem susretu pokazali da su u ovom trenutku kvalitetniji. Na odmor su otišli sa prednošću od šest golova (11:17), da bi na kraju rezultat glasio 32:30 za Guif.

Kod Konjuha najefikasniji su bili Memić i Muhić sa po 6 pogodaka, dok su kod gostiju Tholin i Aren sa po 5 pogodaka bili najučinkovitiji.

Challenge kup, 3. kolo:
Konjuh - Guif 30:32 (18:38)
- u zagradi je rezultat prvog susreta

Gradska dvorana Živinice. Gledalaca: 700. Sudije: Silviya Markovski i Jonko Vutov - Bugarska. Delegat: Marjan Nachevski - Makedonia. Isključenja: Konjuh 6 min, Guif 4 min. Sedmerci:Konjuh 5/3, Guif 2/2.
KONJUH: Kamberović (2  odbrane), Hadžiomerović, Bozoljac 4, Memić 6, Aljić 1, Am. Muhić 4 (2), Beširović (  14 odbrana, 1 sedmerac), Smajić, Mi. Muhić 6, Jagodić, Husić 4, Mujanović 2 (1) i  Zildžić 3.Trener: Nikola Marković.
GUIF: Jansson,  Blank 4, R. Andersson 3, Lindberg 2, Tholin 5, Larsson ( 18 odbrana, 2 sedmerca), H. Andrésson  1, Petersson 4, Aren 5, Johansson, Karlsson 1, Oldberg,  Flodman 4 (1) i Zakrisson 3 (1). Trener Kristijan Anderson.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.