Konjuh zaleđen na minus 20

Challenge kup

Konjuh zaleđen na minus 20

Adnan Beganović

Rukometaši Konjuha u 3. kolu Challenge kupa na gostovanju u Švedskoj poraženi su od domaće ekipe Eskilstuna Guif sa 38:18 (20:7).

Domaća momčad tokom svih 60 minuta diktirala je tempo igre i na kraju je sasvim zasluženo stigla do ubjedljive pobjede.

Revanš susret igra se naredne subote u Živinicama, a nadamo se da će se naš predstavnik dostojno oprostiti od Challenge kupa.

U istom takmičenju drugi bosanskohercegovački predstavnik, dobojska Sloga oba susreta 3. kola igrat će u Norveškoj, 27. i 28. novembra  protiv ekipe  Stord.

Challenge kup, 3. kolo, prvi susret:

Guif - Konjuh 38:18 (20:7)
GUIF: Mattias Zachrisson 10 (3), Filip Lindberg 6, Tobias Aren 4, Richard Blank 4, Daniel Petersson 4, Robin Andersson 3, Mathias Tholin 2, Jimmy Jansson 1, Haukur Andrésson 1, Alexander Karlsson 1, Robin Oldberg 1, Andreas Flodman 1.
KONJUH: Dušan Bozoljac 8,  Admir Aljić 3 (1), Nermin Smajić 2, Mirnes Muhić 2, Mihret Husić 1, Amer Zildzić 1, Amel Muhić 1(1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti