Kopenhagen izbacio Dnipro iz Lige prvaka
Foto: Kopenhagen

Priredili iznenađenje

Kopenhagen izbacio Dnipro iz Lige prvaka

Fudbaleri Kopenhagena upotpunili su fantastičnu noć danskih predstavnika u kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje pobjedom nad Dniprom rezultatom 2:0.

Nakon obećavajućih, ali i dalje nezgodnih, 0:0 iz prvog susreta, Kopenhagen je prolazak protiv Dnipra tražio na svom Parkenu. I pronašao ga je budući da je snažni ukrajinski tim morao pokleknuti pred Dancima koji imaju više iskustva u evropskim takmičenjima.

Cornelius je u 36. minuti pogodio za vodstvo domaćina, da bi Kadrii u 52. minuti ovjerio pobjedu i plasman u playoff Lige prvaka. Ukrajinski tim do kraja utakmice nije uspio napraviti ništa što bi promijenilo rezultat i putnika u posljednju prepreku pred grupnu fazu ovog takmičenja.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrati: 

Kopenhagen - Dnipro 2:0 (Cornelius 36, Kadrii 52)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.