Kopenhagen uhvatio zadnji voz
Cesar Santin

Kopenhagen bolji od Club Bruggea

Kopenhagen uhvatio zadnji voz

M. Maksimović

Večeras su odigrane i posljednje utakmice u grupa F i G. Ekipama HSV-a, Ajaxa, Atson Vile, St.Etiennea i Valencie pridružio se FC Kopenhagen drugoplasirana ekipa Danske Superlige.

U grupi F su od ranije bile poznate ekipe koje idu u 16/finala Kupa UEFA, a situacija se na tabeli tek donekle promijenila nakon večerašnjih utakmica u Hamburgu i Amsterdamu.

HSV je pred 49.121 gledalaca sredio Aston Vilu 3:1 i opet su u glavnoj ulozi bili reprezentativci
Hrvatske Mladen Petrić i Ivica Olić. U Grupnoj fazi takmičenja HSV je postigao sedam golova, Petrić je tri puta bio strijelac, Ivica Olić je zabio gol više.

Ekipa Martina Jola je veliki dio posla obavila u prvom poluvremenu. U 18. minuti Trochowski je dugom loptom pronašao Petrića koji pogađa za 1:0. Nakon prvih pola sata igre HSV je vodio 2:0. Centaršut Aogo u gol je pretvorio glavom Olić. Isti igrač je zapečatio sudbinu Aston Vile u 57. minuti, ovaj put je asistent Mathijsen. U završnici utakmice, sedam minuta prije kraja Delfouneso je postavio konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajax je osvojio bod na svom terenu protiv Slavije iz Praga. Domaćini su poveli u 4. minuti
Vertonghen je bio strijelac. Međutim do kraja prvog poluvremena situacija se promijenila. Prvo je  Černý u 13. minuti izjednačio na 1:1, da bi u Jarolím u 41. minuti doveo Slaviju u vodstvo 1:2. U drugom poluvremenu se uglavnom igralo pred golom Slavije, ali je Ajax nakon par dobrih prilika, tek u 91. minuti iz sumnjivog jedanesterca stigao do boda. Gol je postigao LUis Suarez na kojim je i napravljen prekršaj.

HSV - Aston Vila 3:1
Ajax - Slavija 2:2


Tabela:
1. Hamburger SV 4 3 0 1 7:3 9
2. Ajax Amsterdam 4 2 1 1 5:4 7
3. Aston Villa 4 2 0 2 5:6 6
4. MSK Žilina 4 1 1 2 3:4 4
5. Slavia Prag 4 0 2 2 2:5 2

St. Etienne i Valencia su prije večerašnjih utakmica imali osiguran plasman u 16/finala, a borbu za treće mjesto su vodili Club Brugge i FC Kopenhagen. Belgijancima jei bod bio dovoljan, gostima je odgovarala samo pobjede i na kraju su je i ostvarili. Gol za pobjedu gostiju je postigao Cesar Santin u 58. minuti.

St. Etienne i Valencia su na kraju odigrali utakmicu bez pobjednika. Domaćini su dva puta vodili, gosti su oba puta vratili. Ilan je prvo zabio u 29. minuti, ali je Morientes vrlo brzo uzvratio. Dvije minute prije kraja prvog dijela drugi gol postiže Ilan, a konačnih 2:2 postavlja Žigić u 68. minuti.

Club Brugge - FC Kopenhagen 0:1
St.Etienne - Valencia 2:2


Tabela:
1. St. Etienne 4 2 2 0 9:4 8
2. Valencia 4 1 3 0 8:4 6
3. FC Kopenhagen 4 1 2 1 4:5 5
4. FC Brügge 4 0 3 1 2:3 3
5. Rosenborg 4 0 2 2 1:8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti