Koper izbacio Olimpiju

Osmina finala Kupa Slovenija

Koper izbacio Olimpiju

Odigrano je sedam mečeva osmine finala Kupa Slovenije, a najveća iznenađenja su porazi Olimpije, Domžala i Nafte.

Luka Koper je savladala Olimpiju sa 2:0 golovima Bubanje u 39. i Strune u 75. minutu i tako se nastavila nevjerovatna crna serija Zmajčeka u ovom gradu gdje nisu pobijedili od 1987. Pravu sramotu je doživela ekipa Domžala. Branioc trofeja je poražen čak sa 5:0 od trećeligaša Zavrča dok je Nafta iz Lendave izgubila od drugoligaša Garmin Šenčura.


Rezultati osmine finala: Triglav - Celje 0:1, Luka Koper - Olimpija 2:0, MU Šentjur - Rudar Velenje 0:10, Tolmin - HIT Gorica 1:2, Garmin Šenčur - Nafta 1:0, Odranci - Interblock 0:7, Zavrč - Domžale 5:0. Meč Adria Miren - Maribor igra se 8. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.