Koper smijenio trenera

Nakon samo pet prvenstvenih kola

Koper smijenio trenera

Uprava slovenačkog prvoligaša Luka Koper odlučila se za smijenu trenera nakon lošeg početka sezone.

Dosadašnji trener Vlado Badžim je smijenjen nakon poraza prošlog vikenda od Gorice sa 4:0 i samo dva osvojena boda u prvih pet kola. Uz to je Koper već u prvom kolu Evropske lige eliminisan od kazahstanske ekipe Karagandi pa 46-godišnji stručnjak nije ni mogao očekivati da će duže ostati.

Sa ekipom će na treninzima raditi Alen Šćulac, a ime novog šefa struke se očekuje u srijedu. Koper je 2007. i 2008. osvojio Kup Slovenije, a 2010. su bili prvaci i osvajači Super Kupa. Badžim je već radio u Koperu u sezoni 2006/2007 kad su uzeli Kup, a potom je isti uspijeh ostvario sa Interblockom 2008. poslije koga je vodio Domžale. U Koper se vratio u finišu prošle sezone, ali ovaj drugi boravak je potrajao samo nekoliko mjeseci.

Koper je inače jedini tim nakon pet kola šampionata koji nema pobjedu i ujedno su postigli najmanje golova uz Muru i to samo 2, a više pogodaka od njih (9) primila je samo ekipa Triglava iz Kranja (12).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.