Kordić pogodio za Slovan

Četvrtfinale slovačkog Kupa

Kordić pogodio za Slovan

E. Škorić

Danas su na programu prva tri susreta četvrtfinala slovačkog Kupa. Slovan je slavio u Myjavi s minimalnih 1:0 protiv Spartaka, a gol odluke za goste iz Bratislave postigao je Krešimir Kordić, bivši igrač mostarskog Zrinjskog.

Slovan je bio dosta nadmoćniji protivnik od trećeligaša, no tek je jedna lopta završila iza leđa domaćeg golmana Solnička. Desilo se to u 11. minuti utakmice. Kuzma je prevario Solničku, potom uposlio Kordića, a bivšem nogometašu Zrinjskog nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Kordić je igru napustio u 73. minuti, a umjesto njega je ušao Šebo. Uzvratna utakmica na programu je 23. novembra s početkom u 17 sati.

U toku su susreti Ruzomberok - Trnava (0:3), te Nitra - Moravce (0:0). Svoju prvu utakmicu četvrtfinala slovačkog Kupa Žilina bh. internacionalca Admira Vladavića i Tatran odigraće 10. novembra.

Slovački kup, četvrtfinale:
Spartak Myjava - Slovan 0:1 (Kordić 11)
Trnava - Ružomberok 0:3 (u toku)
Nitra - Zlate Moravce (u toku)
Tatran - Žilina (10. novembra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.