Koren: Prezadovoljni smo pobjedom

Slovenci prezadovoljni prvom pobjedom

Koren: Prezadovoljni smo pobjedom

Zahvaljujući strpljivoj igri, ali prije svega grešci alžirskog golmana Fawzija Chaouchija, reprezentacija Slovenije je golom Roberta Korena upisala svoju prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima.

Nakon utakmice u taboru Slovenije su bili prezadovoljni s upisana tri boda na startu prvenstva, a selektor Matjaž Kek je naglasio kako se već okreću narednoj utakmici. Strijelac jedinog gola na utakmici Robert Koren je rekao kako lopta kojom se igra SP uveliko doprinijela pobjedi njegovog tima.

„Sada idemo u Johannesburg gdje nas očekuje utakmica protiv SAD-a. Popićemo malo, odmoriti se i onda se što bolje pripremiti za narednu utakmicu. Igralo smo zrelo kao tim i čekali svoju priliku. Jedna greška protivnika nam je donijela pobjedu. Alžir je ekipa koja može bolje, nadam se da će biti bolji protiv Engleske kako bi nam pomogli da prođemo dalje“, rekao je Kek nakon utakmice.

„Na kraju sam bio veoma sretan što je jedna lopta našla put do mreže Alžira. Dobro smo znali da se većina golmana žali na loptu, da je je teško kontrolisati, zbog toga smo odlučili šutirati što više na gol protivnika kako bi jedna lopta ušla u mrežu. Na kraju smo bili prezadovoljni što se jedna našla u mreži“, blistao je od sreće kapiten Zmajčeka Robert Koren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.