Sa press konferencije

Korkarić i Karačić složni: Nećemo vas razočarati!

Osim selektora Dragana Markovića i Muhameda Toromanovića, javnosti su se danas na historijskoj press konferenciji obratili i pomoćni trener Zuhdija Korkarić te Ivan Karačić.

Obojica su složni u jednoj stavci: Ukoliko naša reprezentacija pruži svoj maksimum, u šta ne sumnjaju, rezultat neće izostati i naša javnost će već na samom početku 2015. godine imati razloga za ponos.

"Hvala Bogu uspjeli smo proći pripreme bez nekih većih problema i bez promjena. Osim Panića smo svi u najjačem sastavu i nadam se da ćemo i u daljem toku priprema do početka Svjetskog prvenstva ostati u takvom stanju i da možemo u Kataru nastupiti u što jačem sastavu. Mislim da u našem taboru vlada jedna optimistična atmosfera i nadamo se da ćemo proći prvi krug. Nadam se da vas nećemo razočarati, ovo su momci koji žive i rade za rukomet, vole ga iznad svega i sa ponosom nose dres ove države i bore se za njega do zadnje kapi krvi i znoja", rekao je Korkarić.

Javnosti se na ovoj historijskoj press konferenciji obratio i Ivan Karačić koji je, baš kao i njegov prethodni govornik, najprije svima poželio mnogo uspjeha, sreće i zdravlja u 2015. godini a potom istakao neke pojedinosti koje se tiču samog rukometa i našeg nastupa na SP.

"Dugo smo isčekivali ovaj dan i polazak u Katar. Spremni smo i fizički i mentalno, povrijeđeni igrači se oporavljaju i za sad nam sve ide na ruku. Na nama je da damo 100% na terenu i da osvjetlamo obraz svih ljudi sa ovih prostora. Ne bih govorio puno o tome da li možemo i hoćemo li proći grupu. Samo mogu reći da ćemo dati naš maksimum, a naš maksimum je velik i ako uspijemo u tome, svi ćete biti ponosni", rekao je Igor Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.