Korneev: Istina je, želimo Brunu Alvesa

Zenit poslao ponudu za Portugalca

Korneev: Istina je, želimo Brunu Alvesa

Edmir Škorić

Igor Korneev, sportski direktor ruskog Zenita je priznao kako su iz Saint Petersburga poslali ponudu Portu za stopera Brunu Alvesa.

Zenit je danas izdao spisak igrača koji će nastupati u trećem pretkolu Lige prvaka. Na popisu je ostalo prazno mjesto, a ruski mediji  tvrde da će ga popuniti stoper Bruno Alves. Potvrdio je to i sportski direktor kluba, Igor Korneev u razgovoru za Championat.ru.

"Da, poslali smo Portu detaljni prijedlog. Bruno Alves je jedan od najboljih centralnih braniča u svijetu i nije tajna da ga želimo", kazao je Korneev.

28-godišnji Alves je povezan još sa Real Madridom i Chelseajem, a njegova cijena je 20 miliona eura. Ukoliko ne uspiju dovesti Alvesa, Zenit će se okrenuti Salvatore Bocchettiju, stoperu Genoe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.