Koromanu prijeti osam godina zatvora

Koromanu prijeti osam godina zatvora

M. Šljivak

Bivši reprezentativac Srbije Ognjen Koroman trebao bi se 21. februara pojaviti pred sudom u Beogradu zbog optužbi za nanošenje teških tjelsenih povreda protivničkom igraču.

Koroman je kao član Crvene zvezde, u maju 2009. godine nakon utakmice pretukao fudbalera Hajduka iz Kule Duška Dukića koji je tada doživio teške tjelesne povrede, a Koroman je optužen za nasilno ponašanje na sporstkim terenima, te mu prijeti kazna od osam godina zatvora.

Koroman je bh. javnosti ostao upamćen po provokatorskim izjavama prije meča Srbije i Bosne i Hercegovine 2005. godine u Beogradu, kada je i u tokom same utakmice u više navrata provocirao bh. reprezentativce.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.