Korona je "prošlost" u Kaknju: Svi testirani u FK Mladost su negativni
Iza FK Mladost je težak period, ali na kraju sve se završilo kako treba, svi zaraženi su dobro, te nakon retestiranja i negativnog nalaza mogu krenuti sa treninzima

Vraćaju se treninzima, u subotu generalka protiv Veleža

Korona je "prošlost" u Kaknju: Svi testirani u FK Mladost su negativni

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Početkom mjeseca u FK Mladost iz Doboja kod Kaknja potvrđeni su prvi slučajevi korona virusa. Nakon toga čak 23 igrača, člana stručnog štaba i direktor kluba bili su pozitivni na Covid-19. Nakon toga sve aktivnosti u klubu su bile obustavljene.

Nakon toga svi zaraženi boravili su u jednom pansionu na Ponijerima kod Kaknja, gdje su bili u izolaciji, ali su mogli i trenirati, ali i pratiti dalji razvoj zdravstvene situacije. Danas i zvanično svi oni koji su bili zaraženi korona virusom s novim testiranjem potvrđeno je da su svi negativni, te da se maksimalno mogu vratiti aktivnostima, odnosno treninzima.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je direktor kluba

"Pobijedili smo da tako kažem korona virus, ponosan sam na naš klub i da smo ovo sve prošli i ostali hladne glave. Naravno moram zahvaliti svima, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, pansionu na Ponijerima, svi oni su nam maksimalno izašli u susret i imali smo maksimalno razumijevanje. Sada kada nema više prepreke da se obavljaju bilo kakve aktivnosti u klubu, moram kazati da ćemo u subotu igrati generalku protiv Veleža i svi se radujemo tom meču, jer vam je poznato da zbog ove situacije nismo mogli odigravati prijateljske utakmice. Bez obzira na sve probleme, ja vjerujem da smo iz svega ovoga izašli mentalno jači, motiviraniji, te da ćemo spremni ući u novu sezonu", kazao je za SportSport.ba Enes Bistrivoda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za razliku od drugih klubova koji "sakrivaju" određene nogometaše koji su pozitivni na korona virus, FK Mladost se pokazao kao odgovoran kolektiv, kojem su zdravlje svih igrača i zaposlenika na prvom mjestu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Sretno Mladosti, bolest je grozna,na svojoj koži sam je osjetio. Ne znam samo kako neko moze kriti to. Ovo mora biti transparentno da se zna gdje ima zaraženih da zdravi ljudi mogu da se zaštite. A bolesni da se više izoluju i da je ne šire.
1 0
Adriano
Sretno!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti