Kosača nadigrala Jedinstvo u Mejdanu

Prva liga F BiH za rukometašice

Kosača nadigrala Jedinstvo u Mejdanu

Poslije pobjede u prvom dijelu sezone od 44:22, rukometašice mostarske Kosače se i u revanš susretu savladale tuzlansko Jedinstvo u okviru 12. kola Prve lige F BiH za rukometašice. Večeras, na parketu Mejdana, pred oko 100 gledatelja Mostarke su slavile sa 34:31.

Domaće rukometašice imali su nekoliko prilika da preokrenu rezultat, ali, prvenstveno zahvaljujući svojim greškama, omogućile su Mostarkama da upišu novi gostujući trijumf.

Najefikasnija na utakmici bila je Indira Čejvanović sa 15 postignutih golova, a u redovima Tuzlanki istakla se i golmanica Aida Demirović sa 14 uspješnih intervencija. Kod gošći Marija Gudelj je postigla 10, a Nikolina Čutura i Dea Vuković po sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti