Košarkaš Pistonsa postigao 86 poena na utakmici
Foto: EPA

Na OVO Bounce Championshipu

Košarkaš Pistonsa postigao 86 poena na utakmici

Stanley Johnson, košarkaš Detroit Pistonsa, je uspio postići čak 86 poena na utakmici OVO Bounce Championshipa, a samo u zadnjih 20 sekundi utakmice ovaj košarkaš je ubacio 16 poena.

Johnson je predvodio svoju Tim OVO do pobjede, nakon produžetaka, nad Timom CIO na utakmici odigranoj u okviru ljetne lige u Torontu, organizovane pod pokroviteljstvom poznatog muzičara Drakea.

Iako se radilo o revijalnom susretu, Johnsonova izvedba je pokrenula lavinu pohvala od strane NBA kolega.

"86 je 86, nije me briga i da igrate protiv djece. Stan je 'poludio", napisao je na Twitteru Jordan Clarkson, košarkaš Los Angles Lakersa, dok je Brandon Jennings istakao da je Johnson imao pristojnu konkurenciju na utakmici: "Tamo je bilo pet NBA igrača koji su igrali."

Mladi košarkaš Detroit Pistonsa je tokom prošle sezone bilježio tek 4.4 poena po utakmici, što znači da bi mu, gledajući prošlogodišnji učinak, bilo potrebno čak 20 NBA utakmica da sakupi 86 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi