Košarkaši CSKA ponovo prvaci Rusije

Košarkaši CSKA ponovo prvaci Rusije

Edmir Škorić

Košarkaši CSKA Moskve odbranili su naslov ruskog prvaka. Oni su u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja bili bolji od Himkija 74:63 i tako slavili s ukupnih 3:1 u pobjedama.

CSKA je i sezonu ranije protiv iste momčadi igrao finalnu seirju, no tada su Moskovljani s 3:0 slavili. Ovaj put Himki je uspio pružiti malkice veći otpor, no nedovoljno da se zaustavi dominacija CSKA kada je u pitanju ruski šampionat. Ovo im je bio osamnaesti naslov.

Do pobjede ih je u četvrtoj utakmici predvodio Holden sa 25 poena, četiri asistencije i četiri osvojene lopte. Hrjapa je dodao 12 koševa, Šved 11... Kod domaćih najefikasniji je bio Vitalij Fridzon sa 13 poena, a istakao se i Sergej Monja s 9 poena, 11 skokova i tri asistencije.

PBL finale, četvrta utakmica:

Himki – CSKA 63:74 (1:3 u pobjedama)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti