Košarkaši fantastičnom igrom sredili Grčku

Pobjeda BiH

Košarkaši fantastičnom igrom sredili Grčku

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Grčke na Beko Superkupu u Njemačkoj rezultatom 90:84.

Grci krenuli u utakmicu sa 4:0, ali je naša reprezentacija serijom od 8:0 prešla u vodstvo koje su držali sve do finiša prve četvrtine kada Grčka ipak uspjeva da preokrene rezultat u svoju korist, te su dobili prvi period 22:21.

Većim dijelom druge četvrtine naša reprezentacija je imala prednost. Nezaustavljiv je po Grke bio Mirza Teletović, no naši protivnici su dosta dobro igrali u ovoj utakmici, pa su na poluvrijeme otišli sa tri poena prednosti 48:45.

Nastavak susreta pružio je ponovo fantastičnu košarku s obje strane. Selekcije su se smjenjivale u vodstvu, a nakon 30 minuta igre Grčka je imala dva poena prednosti 71:69.

I u završnoj četvrtini odlična košarka. Grci su većim dijelom kontrolisali rezultat, ali su serijom od 6:0 naši košarkaši na sredini posljednje dionice došli do plus tri 81:78. Uspjeli su naši košarkaši do kraja susreta zadržati vodstvo. Pogađali smo kada je najpotrebnije, te je naša reprezentacija došla do pobjede nad favorizovanim Grcima.

Mirza Teletović je predvodio našu reprezentaciju sa 27 poena i 11 skokova, Nihad Đedović je dodao 19, a Zack Wright 18 poena. Kod Grčke Zisis i Papanikolau su ubacili po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.