Košarkaši Odžaka dolaze u Vitez

Liga 12, KSHB

Košarkaši Odžaka dolaze u Vitez

Pred nama je posljednje kolo prije zimske stanke,iako će dobar dio ekipa i idući vikend igrati svoje zaostale utakmice odgođene zbog bolesti igrača.

Kolo otvaraju susjedi: Kiseljak i Busovača, ekipe koje jedva čekaju tu stanku da konsolidiraju svoje redove. U pripremnom periodu, ove dvije ekipe su odigrale 2 susreta i rezultat je bio 1:1, tako da se i u petak naveče pobjednik neće znati do samog kraja.

Lider na tablici Brotnjo je zamijenio domaćinstvo sa Zrinjskim II (zauzeta dvorana u Mostaru) tako da su opet domaćini. No i da je obratno ne vjerujemo da bi išta promijenilo i očekuje se nova pobjeda Čitlučana, koji su prije dva dana u Kupu BiH dobro namučili NLB ligaša Široki Eronet.

Tomislav nastavlja natjecanje nakon neslavne epizode sa nedolaskom u Čitluk. Mladići trenera Stipe Nevistića očekuju Ramu i pobjedu za spokoj u klubu. No, da se ne zaboravi, Rama ima više pobjeda u gostima nego na svom terenu.

Zbog ranije dogovorenih turnira, dvije utakmice igrat će se početkom tjedna. U Ljubuški stižu mladi košarkaši Širokog II i biti će zanimljivo kako će iskusna trojka domaćina Škegro, Gašpar, Nikšić parirati sjajnim dečkima sa Širokog Brijega.

Zanimljiva utakmica očekuje se i u Posušje gdje dolazi Livno. Domaćin ne smije više u svojoj dvorani prepustiti bodove, no Dronjić, Dizdar i Mladinov u pravoj formi su u stanju iznenaditi svaku ekipu.

Za kraj smo ostavili najavu derbija Vitez - Odžak. Vjerojatno ni najveći optimisti iz obje ekipe nisu prije početka prvenstva mislili da će nakon 8. kola obje ekipe imati po samo 1 poraz. Vitez je jedinu utakmicu izgubio na svom terenu i novi poraz bi značio oproštaj od borbe za jednu od prve dvije pozicije. Veliko je pitanje da li će nastupiti Željo Palavra,k apetan i najbolji igrač, ali raduje ih sjajna pucačka forma najstrijelca lige Ranka Križanovića, te odlična igra centara Jurčevića i Šimića u zadnjim utakmicama. Odžak dolazi kao jedina ekipa koja je uspjela pobjediti lidera i pobjednika Kupa HB-Brotnjo i to veoma ubjedljivo. Najbolji bekovski par lige Horosković i Hasandić uz iskusnog Jupića biti će veliki problem za Vitežane. Domaćin najavljuje ponovo punu Gradsku dvoranu, a tradicija pokazuje da je Vitez protiv Odžaka mnogo teže dolazio do pobjeda u Vitezu nego na gostovanjima u Posavini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti