Košarkaši poraženi od Makedonije na turniru u Njemačkoj

Košarkaši izgubili

Košarkaši poraženi od Makedonije na turniru u Njemačkoj

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem susretu na Beko Supercupu u Njemačkoj. Naša reprezentacija je danas izgubila od selekcije Makedonije rezultatom 93:84.

Naši košarkaši su dobro otvorili utakmicu. Imali su vodstvo sve do sredine igre u prvoj četvrtini kada Makedonci serijom od 8:0 prelaze u prednost, koju su zadržali do kraja prvog perioda, nakon kojeg su imali tri poena prednosti 20:17.

Izabranici Ace Petrovića su preuzeli vodstvo u drugom periodu.  Vodili su tokom kompletne druge četvrtine, ali Makedonci nisu dozvolili našim košarkašima da se previše odvoje. Nakon prvih 20 minuta rezultat je bio izjednačen 41:41.

Treća četvrtina je donijela dosta uzbuđenja. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a na nešto više od minut i po prije kraja Makedonija je imala pet poena prednosti 60:55, ali je naša reprezentacija serijom od 15:0 u posljednu četvrtinu ušla sa 10 poena prednosti 70:60.

Makedonci se nisu predavali već su uspjeli stići do preokreta. Sjajnom serijom su okrenuli utakmicu u svoju korist, te su došli do pobjede nad našom reprezentacijom u ovom susretu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Gjorgji Čekovski sa 33 poena. Kod naše reprezentacije Mirza Teletović je ubacio 21 poen, a Nihad Đedović 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.