Košarkaši prikupili 7.000KM za mališane

GALLINA CUP 2010

Košarkaši prikupili 7.000KM za mališane

M. Skaka

Tradicionalni međunarodni turnir košarkaških veterana "GALLINA CUP 2010" koji se svake godine održava u općini Cazin, bio je povod za humanitarnu akciju prikupljanja sredstava odjeljenju djece sa posebnim potrebama O.Š. «Cazin II».

Sredstva u iznosu oko 7.000 KM koja će mališanima obezbjediti školski pribor te ekskurzije uručena su danas.

U akciji prikupljanja sredstava za odjeljenje djece sa posebnim potrebama O.Š. «Cazin II» učestvovale su sve ekipe turnira. Novčana sredstva prikupljena su u rekordnom roku. Za nešto manje od sat vremena ljudi dobra srca obezbjedili su mališanima toliko potreban novac. Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević tradicionalno je generalni pokrovitelj ovog humanitarnog turnira. Jedanaest učenika podijeljenih u dva razreda pohađaju nastavu po prilagođenom planu i programu. Sredstva koja su dobili ovom humanitarnom akcijom omogućit će im odlazak u Hrvatsko odmaralište Topusko te posjetu drugim gradovima i upoznavanju mnogobrojnih kulturnih dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.