Košarkaši Slobode ubjedljivi protiv Lukavca

Košarkaši Slobode ubjedljivi protiv Lukavca

M. Mehinović

Večeras je u Sportskoj dvorani u Lukavcu odigrano finale "KUP-a regionalnog košarkaškog saveza Tuzla" između KK Lukavca i OKK Sloboda. Trijumfali su košarkaši iz Tuzle sa visokih 83:59, te će tako nastaviti dalje takmičenje sa pobjednicima drugih regionalnih saveza.

U prepunoj dvorani u Lukavcu večeras, košarkaši Slobode pokazali su se zaista u dobrom izdanju, i od samog početka utakmice su kontrolirali utakmicu. Možemo reći da je sve bilo jasno nakon prve četvrtine, koju su gosti iz Tuzle dobili sa uvjerljivih 13:31.

Druga četvrtina nam je donjela malo bolju igru domaćeg sastava, koju su uspjeli na kraju i da dobiju sa 21:16. Na poluvrijeme je se otišlo sa rezultatom od 34:47 za Slobodu. 

Na početku drugog poluvremena domaćini su krenuli na sve ili ništa uspjeli su u jednom trenutku doći i na -11, ali bolje nisu mogli. Sloboda dobija i treću četvrtinu sa 12:20, za ukupnih i već tada nedostižnih 46:67. Zadnja četvrtina nam nije toga puno ponudila jer pobjednik već bio poznat. Posljednu četvrtinu ponovo dobija Sloboda sa 13:16. U konačnici za ubjediljivi trijumf od 59:83. 

Kod Slobode su najefikasniji Hasandić sa 21 i Sekulović sa 17 poena, dok su kod Lukavca najefikasniji bili Krajišnik sa 13, te Islamović i Nešić sa 12 postignutih koševa. Na kraju utakmice kapiten gostiju Miodrag Tanasilović je preuzeo pehar namjenjem pobjedniku KUP-a.

Vrijedi istaći da su sjajnu atmosferu večeras napravili domaći navijači popularni "Siouxi", koji su uprkos lošoj igri njihovih košarkaša pokazali kako se navija za svoj tim. Također je na drugoj strani tribine bila i manja grupa gostujućih navijača popularnih "Fukara" koji su bodrili svoj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi