Košarkaši Sparsa savladali selekciju Crne Gore

Provjera uoči turnira u Londonu

Košarkaši Sparsa savladali selekciju Crne Gore

E. Škorić

Košarkaši Sparsa su u posljednjoj provjeri uoči nastupa na završnom turniru Eurolige za juniore danas pobijedili odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 84:55 (25:17, 17:7, 18:18, 24:13).

Ovom pobjedom mladi sarajevski košarkaši pokazali su odličnu formu uoči odlaska u London, gdje će se od 9. do 12. maja boriti za titulu prvaka Evrope u konkurenciji juniora.

 

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Đoko Šalić s 29, Nedim Buza s 19 i  Aleksej Nikolić s 18 poena, saopćeno je iz OKK Spars.

 

Sparsi će u Londonu nastupiti u B-grupi s Barcelonom, INSEP-om i juniorskom reprezentacijom Engleske. 

 

U A- grupi nadmetat će se beogradska Crvena zvezda, Lietuvos Rytas, Joventut i juniorska reprezentacija Kine. 

 

Plasman u finale izborit će prvoplasirane ekipe iz obje grupe. 

 

Prvi meč Sparsi igraju 9. maja protiv pariškog INSEP-a. Dan kasnije sastaju se s Barcelonom, a 11. maja igraju protiv reprezentacije Engleske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.