Košarkaši Viteza slavili nad Kaknjem

Prijateljska košarkaška utakmica

Košarkaši Viteza slavili nad Kaknjem

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Travnikom i ekipom Findo iz Doboja košarkaši Viteza nastavili su s dobrim igrama. Ovoga puta pobjeda je ostvarena protiv iskusne momčadi Kaknja, rezultatom 85:81.

Gotovo 500 posjetitelja i odlična atmosfera na tribinama ponijeli su košarkaše Viteza do novog uspjeha. Gosti su rezultatsku prednost imali sve do sredine treće četvrtine kada kreće velika serija i preokret Viteza. Odlična najava HKK Vitez za početak sezone u A1 ligi Herceg-Bosne kada u prvom kolu, 18.10. u Vitezu gostuje ekipa Kiseljaka.

Za potpuni ugođaj na večerašnjoj utakmici pobrinule se, plesačice Športskog plesnog centra ''Let's dance forever''. Ovo je još jedna od novina za nadolazeću sezonu. Naime, na svim domaćim utakmicama članice ŠPC ''LDF'' će svojim nastupom dodatno oplemeniti atmosferu u Vitezu.
Posljednju pripremnu utakmicu pred nadolazeću sezonu košarkaši Viteza igraće protiv KK Triland iz Sarajeva. Triland je jaka ekipa koja se do kraja prošlogodišnjeg natjecanja borila za ulazak u Prvu ligu BiH, međutim KK Čelik je bio za nijansu bolji, ostavivši Triland na drugoj poziciji A1 lige FBiH.

Utakmica se igra u nedjelju, 11.10. s početkom u 19,00 sati, a ulaz je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.