Košarkaši Viteza slavili u Grudama

Košarkaši Viteza slavili u Grudama

A. Beganović

U 6. kolu A1 košarkaške lige "Herceg - Bosne" košarkaši Viteza ostvarili su i šestu
pobjedu. Ovoga puta bolji su bili od ekipe KK Grude koja se nalazila na drugom mjestu
prvenstvene tabele prije ovog kola. Konačni rezultat glasio je 57 - 73.

Košarkaši Viteza odigrali su najbolju obrambenu utakmicu sezone i u potpunosti su zaustavili najbolje pojedince Gruda (Šušak 9, Leko 5 poena). Igru Vitežana krasila je i napadačka širina (8 različitih strijelaca), te segment koji se najviše popravio u ovoj utakmici, a to je samo 9 izgubljenih lopti što je veliki napredak u odnosu na prošle utakmice.

Šut za 3 poena bio je slabih 17,6 % (3-17), što daje još veću vrijednost pobjedi. Uz ovakvu obranu te popravljen šut za 3 poena košarkaši Viteza mogu se nadati i boljim utakmicama u sljedećim kolima. Najbolji u redovima Viteza bili su Palavra (30 poena, 7 skokova), Blaškan (13 poena, 11 skokova, 5 osvojenih lopti), te Križanović (12 poena, 9 skokova). Kod ekipe Gruda jedini raspoložen bio je Vranješ postigavši 20 poena.

GRUDE – VITEZ 57:73 (14:18;15:18;14:14;14:23)
GRUDE: T. Vranješ 5, Leko 5, Palac, Brzica 7, Vrdoljak, M. Vranješ 20, L. Vranješ 11,
Andrijanić, Pezer, Šušak 9
VITEZ: Blaškan 13, Šero 2, Rajić 2, Frljić 5, Ivanković, Križanović 12, Fejzagić, Šimić 2,
Dedić 7, Palavra 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.