Košarkašice Partizana pobjednice regionalne lige

U finalu bolje od Čelika

Košarkašice Partizana pobjednice regionalne lige

M. Šljivak

Košarkašice Partizana osvojile su titulu prvaka regionalne ženske košarkaške  lige nakon što su večeras u Zenici savladale ekipu Čelika rezultatom 74:65.

Domaće košarkašice su bolje otvorile susret i nakon prvih deset minuta igre imale su vodstvo od  pet poena 22:17, no koarkašice Partizana odigravaju sjajnu drugu četvrtinu koju su dobile 27:12, te na poluvrijeme odlaze sa deset poena prednosti 44:34.

Ipak, košarkašice Čelika su se u trećoj dionici uspjele vratiti u susret. Dobile su ovaj period rezultatom 17:10, te se u posljednjih deset minuta ušlo sa vodstvom Partizana od tri poena 54:51.

Nažalost, naš predstavnik nije imao snage za preokret u posljednjoj dionici, te su na kraju košarkašice Partizana sasvim zasluženo došle do titule prvaka.

Tamara Radočaj je sa 18 poena predvodila Partizan u ovom susretu, a ona je proglašena i za MVP finalne serije. Kod Čelika Bejtić je ubacila 22 poena.

PARTIZAN–ČELIK 74:65 (17:22,27:12,10:17,20:14)

PARTIZAN GALENIKA: Radočaj 18, Beronja 8, Radunović (K) 4, Bučevac, Antić 8, Radić, Prćić 7, Roglić, Gladen 10, Ivančević 8, Đurić 2, Dabović 9. Trener: Marina Maljković.

ČELIK: Čorović, Veselovski 17, Vidović (K), Bajić 2, Bura 7, Tolikova 11, Ristić 6, Tajić, Bejtić 22, Pašić, Rus, Solo. Trener: Eldar Durmić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.