Košarkašice Partizana slavile u Zenici

IWBL liga, 3. kolo

Košarkašice Partizana slavile u Zenici

Košarkaškice Čelika su u zeničkoj Areni pred svojom publikom, rezultatom 72:80, poražene od Partizana u okviru 3. kola IWBL lige.

Beograđanke su opravdale ulogu favorita, te potpuno zasluženo ostvarile trijumf pred zeničkom publikom. Gostujuće košarkašice su bolje otvorile utakmicu, te su prvu dionicu imali prednost od dva poena (16:18).

Ipak, Zeničanke pružaju sjajnu partiju u drugoj četvrtini, te na odmor odlaze sa dva poena prednosti (37:35). Treća četvrtina potpuno izjednačena, što pokazuje i rezultat nakon te dionice (57:57). U zadnjih deset minuta košarkašice Čelika "padaju", pa su na kraju gošće slavile pobjedu uz osam poena razlike.

Najbolje kod Čelika bile su Aldijana Iriskić sa 20 poena i Aida Pilav sa 18, dok je kod Partizana zavidan nastup pružila Dajana Butulija (19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.