Košarkaška UNSA liga i ovog vikenda

Četvrto kolo

Košarkaška UNSA liga i ovog vikenda

Ovog vikenda nastavlja se Univerzitetka liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci utakmicama četvrtog kola. U košarkaškom takmičenju nakon tri odigana kola situacija se polako zahuktava.

Derbi četvrtog kola odigrat će se u grupi D između ekipa Ekonomskog i Građevinskog fakulteta. U grupama A, B, C i D sastaju se:

Subota

15:00    International University of Sarajevo : Arhitektonski fakultet
16:00    Pravni fakultet : American University
17:00    Fakultet za kriminalistiku : Prirodno-matematički fakultet
18:00    Fakultet za sport i tjelesni odgoj : International Burch University
19:00    Mašinski fakultet : Fakultet zadravstvenih studija

Nedjelja

8:00     Fakultet političkih nauka : Medicinski fakultet
9:00    Poljoprivredno-prehrambeni fakultet : Filozofski fakultet
10:00    Građevinski fakultet     : Ekonomski fakultet
11:00    Elektrotehnički faklultet : Fakultet islamskih nauka
12:00    Prirodno-matematički fakultet : Pravni fakultet
                
Slobodno kolo u košarkaškom prvenstvu imaju ekipe: Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Farmaceutski fakultet i Veterinaski fakultet.

Neki od učesnika su naš portal rekli:

Alen Efendic (Fakultet političkih nauka): „Očekujem tešku utakmicu, pogotovo zbog termina odigravanja .Biće napeta utakmica do samog kraja , mi imamo malu ulogu favorita , ali to ništa ne mora da znaći. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo doći do još jedne važne pobijede uz fer i sportsku igru“.





Denis Zjajo (Medicinski fakultet): „Četvrto kolo UNSA košarkaške lige nam donosi dosta tešku utakmicu sa protivnikom koji se pokazao kao najbolji do sada u grupi C. Fakultet političkih nauka ima dosta dobre pojedince na terenu koji su u prva 3 kola pokazali zavidan nivo kada je u pitanju igra i s tim razlogom imaju ulogu favorita. Ekipa Medicinskog fakulteta koja je ove godine dosta podmlađena je u procesu stvaranja tima za naredni period i ovakve utakmice će nam svakako poslužiti kao dobar test da vidimo šta i koliko možemo protiv u ovom trenutku objektivno bolje ekipe. Ono što je sigurno je da ćemo imati priliku da gledamo dosta dobru utakmicu koja će biti popraćena nadam se lijepim potezima između dva obruča“.

Jasmin Hodzic (EFSA): „U nedjelju nas očekuje nimalo laka i veoma važna utakmica protiv Građevinskog fakulteta. Oba tima su bez poraza u dosadasnjem toku lige, ali se nadamo i vjerujemo da ćemo mi biti ti koji će ostati neporaženi. Ne smijemo nikako podcjeniti suparničku ekipu, igraju dobru odbranu, na mali broj poena, ali vjerujem da ćemo naći način da ih pobjedimo i osvojimo prvo mjesto u svojoj grupi“.

Endi Maksumić (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet): „Mislim da smo se oporavili od nesretnog poraza protiv Medicinskog fakulteta od pola koša razlike, što pokazuje i pobjeda u prethodnom kolu od 47 poena razlike. Neće nam bili lako, ipak Filozofski fakultet ima najboljeg strijelca lige. Vjerujem u svoje momke i nadam se da ćemo slaviti u četvrtom kolu UNSA lige“.

Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na website www.spus.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.