Koscielny razočaran: Tretiramo se kao roba
Foto: EPA

"Kriza je otkrila mnogo problema"

Koscielny razočaran: Tretiramo se kao roba

Bivši defanzivac Arsenala Laurent Koscielny smatra kako fudbaleri zaslužuju više poštovanja.

Koscielny je prošlog ljeta odlučio da napusti Arsenal i karijeru nastavi u Bordeauxu, a kako je u Francuskoj okončana sezona, ima vremena da razmišlja o mnogim stvarima.

Tako je za 'Le Figaro' govorio o problemu s kojim se susreću fudbaleri i da je neprihvatljivo što se treniraju kao - roba u trgovini.

"Ova kriza je otkrila mnogo problema. Slušati da su 'dobri igrači' dobar poslovni potez je neprihvatljivo", rekao je Koscielny i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Te riječi šokiraju sve nas. Mi nismo roba. Ovo je tužan primjer za mlade. Imamo mnogo toga boljeg da im pokažemo, dajemo im i snagu da vjeruju u svoje snove", istakao je bivši francuski reprezentativac.

Ove sezone Koscielny je nastupio u gotovo svim utakmicama za Bordaeux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi