Koševo alternativa za Grbavicu

Željin stadion bi ipak mogao biti spreman za Evropu

Koševo alternativa za Grbavicu

Iako je Fudbalski klub Željezničar dobio licencu za učešće u evropskim takmičenjima, još je uvijek upitno da li će sarajevski plavi susrete u Evropi moći igrati na svojoj Grbavici.

Naime, Grbavica ne ispunjava sve uslove i zahtjeve UEFA-e, ali postoji mogućnost da se ispune uslovi, te da Željo ipak zaigra na Grbavici.

"Za sada još ništa nije sigurno. Postoji mogućnost da Željezničar svoje susrete bude morao igrati na nekom drugom stadionu, jer Grbavica trenutno ne ispunjava sve kriterije UEFA-e, ali to nije 100 posto još završeno. Još uvijek postoji vjerovatnoća da Željo igra na Grbavici. U slučaju da taj stadion do početka evropskih takmičenje ipak ne bude ispunjavao kriterije, Željo će svoje evropske utakmice igrati na Koševu", potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba potpredsjednik Željezničara Nijaz Brković.

Sarajevski plavi još su ranije ispunili svoje odgovornosti prema Zavodu za zdravstveno osiguranje, čime je ispunjen i jedan od glavnih kriterija za nastup plavih u Evropi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.