Koševo privuklo najviše gledatelja

11.100 navijača na šest utakmica

Koševo privuklo najviše gledatelja

Midhat Šljivak

Proteklog vikenda odigrane su utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmice najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u našoj zemlji privukle su, prema službenim podacima NSBiH, ukupno 11.100 gledatelja.

Najveća posjeta zabilježena je na stadionu Koševo. Pobjedu Sarajeva nad aktuelnim prvakom Zrinjskim iz Mostara posmatralo je ukupno 6.000 gledatelja i ovaj duel je imao uvjerljivo najveću posjetu u ovom kolu.

Mali sarajevski derbi između Olimpica i Željezničara na stadionu Otoka privukao je ukupno 2.000 ljubitelja fudbala, dok je derbi na Pecari između Širokog Brijega i Slobode posmatralo 1.200 gledatelja.

Najmanja posjeta zabilježena je u Travniku, gdje je Metalleghe ugostio Krupu, a na tribinama se našlo svega 400 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grad meč broj gledatelja
Sarajevo Sarajevo - Zrinjski 6.000
Sarajevo Olimpic - Željezničar 2.000
Široki Brijeg Široki - Sloboda 1.200
Vitez Vitez - Mladost 1.000
Bijeljina Radnik - Čelik  500
Travnik Metalleghe - Krupa 400

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi