Hoće li novi travnjak stadiona Koševo biti spreman za derbi na proljeće?

Sada je sve jasnije?

Hoće li novi travnjak stadiona Koševo biti spreman za derbi na proljeće?

Esmer Oštraković

Radovi na obnovi travnjaka na stadionu Koševo još uvijek traju, a čini se kako se konačno nazire njihov kraj, te povratak Sarajeva na svoj stadion.

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, rekao je da bi novi teren na Koševu trebao biti postavljenj najkasnije do kraja novembra.

Mandić je gostovano na TVSA, a jedna od tema razgovora bio je i projek obnove travnjaka na najvećem bh. stadionu.

Tako je Mandić rekao da će sve biti završeno do kraja novembra, ali da će finalni radovi biti okončani na proljeće.

Jasno je da Sarajevo do kraja ove godine neće igrati zvanične utakmice na svom stadionu, ali u narednoj godini hoće.

"Projektom rukovodi Nogometni savez Bosne i Hercegovine, a mi u njemu učestvujemo kao sufinansijeri. Stvari u vezi stadiona se ponovo pokreću i vidjeli smo da je utvoren terenu u Banja Luci. U Mostaru se radovi privode kraju", rekao je Mandić, te je dodao:

Oglasi

"To su svakako dobri signali da će se i kod nas desiti slična stvar. Radovi neće biti završeni u onim rokovima koju su obećani", kaže Mandić.

Potvrdio je Mandić i da će biti razgovora zbog kašnjenja sa radovima.

""Sumnjam da će ijedna zvanična utakmica biti odigrana u ovoj godini, ali imam informacije da bi travnjak trebao biti postavljen do kraja novembra. Na proljeće bi trebali biti okončani finalni radovi. O kašnjenju u radovima svakako ćemo pričati na našim sastancima", završio je Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa Sarajeva je u prvom dijelu sezone na svom stadionu odigrala samo dvije utakmice i to na samomo otvaranju sezone. Tada su pobijedili Slogu i Posušje, a nakon toga svoje domaće utakmice igraju u Zenici.

Dodajmo i to da je planirano da se odgođeni gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igra 8. marta, te se svi nadaju da će do tada biti postavljen novi travnjak.

Top Komentari

bazaorao
Stadion nije klupski tako da se oni tu ništa ne pitaju
1 6
VelikiMislilac
10tak onako jakih, nabrijanih, nabildanih Hordaša treba da popricaju sa izvodjacem i da nadgledaju radove, mislim da bi tako moglo da se zavrsi u proljece, drugacije tesko. Ovi samo poznaju jezik sile i jedino postovanje koje imaju je strahopostovanje.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi