Tužna slika sa najvećeg bh. stadiona: Bez lopte, ali i mašina, radnika...

Veliko je pitanje da li ćemo gledati utakmice na Koševu ove godine

Tužna slika sa najvećeg bh. stadiona: Bez lopte, ali i mašina, radnika...

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
"Kada će naši momci vratiti se na Koševo“, pitaju se navijači FK Sarajevo iz dan u dan.

A odgovor na pitanje vjerovatno ne zna apsolutno niko.

FK Sarajevo je sjajno krenuo u novu sezonu Premijer lige, upisane su tri pobjede, na Koševu je u dva meča bilo skoro 20.000 navijača, no brzo je saopšteno da ekipa seli u Zenicu.

Bilino Polje je postao dom FK Sarajevo, a na Koševu su uoči meča sa Tuzlom City počeli radovi na uređenju travnjaka.

Glamurozno, kako to i biva kod nas, uz masu nekih likova kojima tu i nije mjesto, ali... Bosna i Hercegovina.

Bordo momci su već protiv Tuzlaka 'popili' pet komada, mučili se i sa slabijim ekipama, itekako je nedostajao onaj poznati huk sa tribina, huk koji često bude i prevaga za momke u bordo dresovima.

Oglasi

Generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić je povodom početka radova na Koševu 12.09. izjavio:

“Veliko nam je zadovoljstvo što su krenuli radovi na našem najvećem stadionu. Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji sa UEFA-om. Radi se o kompleksnom zadatku, ali NS/FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija.“

Postavljanje hibridne podloge definitivno nije nimalo lak posao, no uskoro će dva mjeseca od početka radova, a teren stadion Asim Ferhatović Hase djeluje veoma loše, odnosno ne nazire se završetak radova.

Skinuta je tek podloga, a radnika nema. Bar ih nije bilo danas, a oni koji su često na Koševu kažu da je danima već tako.

Ekipa SportSport.ba posjetila je danas najveći bh. stadion. Nije nam dozvoljen ulaz na stadion, no snašli smo se i zabilježili kadrove koji mogu da brinu. Radnika nema, tu je tek jedna ostavljena mašina, te je jasno da se nogomet neće još dugo zaigrati na ovom stadionu. 

Bar se tako čini sudeći prema iskustvima iz Mostara, odnosno sa stadiona Rođeni gdje je već postavljena travnata podloga, ali još uvijek sa sigurnošću niko ne može da kaže kada će Velež domaće utakmice igrati na svom terenu.

Oglasi

Nikome nije jasno ni zbog čega radovi teku ovako sporo, pa se daje prostor špekulacijama koje kaže da mnogo toga na startu nije učinjeno pravilno i da su tokom radova nastali problemi.

FK Sarajevo svoj naredni domaći meč igra protiv FK Borac za dvije sedmice, a već sada je jasno da će i vječiti derbi protiv FK Željezničar bordo momci igrati u Zenici. Taj meč je planiran za 12.11. ove godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, u toku su i radovi na stadionu Tušanj u Tuzli, te stadionu Rođeni u Mostaru i gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Sve teče mnogo sporije nego što je najavljeno, ali mnogi će preko toga preći ako ćemo dobiti kvalitetne terene te sa pravom se nadati i kvalitetnijem nogometu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ovo je tek sad najveći kriminal koji je nastao.Velež neće zaigrat na svom stadionu do proljeća.Koji fušeraj su uradili izvođači Grci.A o finansiskim gubicima da negovorim koja je šteta nanesena klubu.
13 1
Baboisback
Treba tuziti tu firmu,nek nadoknade Sarajevu sve troskove proizisle iz njihovog kasnjenja. Znaci pare od sponzora,od ulaznica,troskovi organizacije utakmica u Zenici i sve ostalo.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti