Kapiten FK Željezničar pred derbi

Kosorić: Bit će nam teško protiv Sarajeva

Aleksandar Kosorić govorio je danas na konferenciji za medije koja je održana u Plavom salonu FK Željezničar. 

Stub odbrane tima sa Grbavice pred prisutnim novinarima istakao je da svi igrači s nestrpljenjem očekuju start nove sezone, a osvrnuo se također i na predstojeći gradski derbi sa Sarajevom. 

"Nakon ljetne pauze svi sa nestrpljenjem očekuje nastavak prvenstva da istrčimo na Grbavicu. Pripreme su nam poslužile da se što bolje adaptiramo na stručni štab, a mi znamo šta se od nas traži. Novi igrači će nam sigurno biti od pomoći. U prvom kolu nas očekuje najveći bh. derbi protiv rivala Sarajeva. Sigurno će biti jako teško, potrebna nam je podrška naših navijača i nadamo se da ćemo na najbolji način otvoriti sezonu", kazao je Kosorić. 

Kako Vam se čini nova ekipa Željezničara?

"Imamo par novih igrača koji su se odlično uklopili. Od svakog trenera naučimo nešto novo, tako da mislim da će to biti dobro. Nadam se da će rezultat koji budemo napravili biti pozitivan i dobar."  

Koliko će se predstojeća utakmica razlikovati od proteklih derbija? 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaki derbi je isti, morate se boriti za svaku loptu, igra se na rezultat i dosta oprezno. Nadam se da ćemo i ovaj put uspjeti sačuvati svoj gol i postići barem jedan pogodak. Svi su svjesni kakva nas utakmica čeka, imali su priliku da gledaju prethodne derbiju i znaju kakva nas atmosfera očekuje."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi