Scena s intoniranja himni na meču Albanije i Kosova obilazi svijet!

Susret se igrao u Elbasanu

Scena s intoniranja himni na meču Albanije i Kosova obilazi svijet!

Admin Čaušević

Dvije države s većinski albanskim stanovništvom Albanija i Kosovo su danas odigrali prijateljski meč u Elbasanu. 

Albanija je dočekala Kosovo, a uoči utakmice viđena je scena koja će se sigurno još dugo pamtiti, posebno u ove dvije zemlje.

Naime, kada je intonirana himna Albanije veliki broj Kosovara je držao ruku na srcu te je pjevao himnu druge zemlje.

Još emotivnije je bilo nakon što je himna završena jer su kosovski fudbaleri aplaudirali himnoj Albanije kao da je u pitanju njihova država.

Inače, domaći su riješili utakmicu u svoju korist s 2:1. Balaj i Uzuni su bili strijelci za Albaniju, a za Kosovo Muriqi iiz penala. 

Top Komentari

makelele
Sta se cudite? To je kao kad bi RS dobio nezavisnost i sad RS igra protiv Srbije, logicno da bi svi na terenu pjevali Boze pravde... i sad ako neko pocne jesti izmet i gluposti pisati na moj komentar, ne nisam za RS , ali ako svjetske sile ikad odluce da se to desi, onda ce se to desiti , nista nije u rukama krmojeda i selamaša, sve ce bit onako kako nam zapad odredi... a da ce neki krezubi Meho ili Jovan, izgurat neke drzave i granice kako im po dzamijama i crkvama pricaju, od toga nema nista... kako nam drugi skroje gace, tako ce nam svima biti
26 6
Imali sportsportba nesto pametnije pisati, manite se politike.
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi