Za njega nije bilo dileme: Hvala Švicarskoj na svemu, ali moje srce kuca za moju državu
Foto - EPA

Betim Fazliji odabrao Kosovo

Za njega nije bilo dileme: Hvala Švicarskoj na svemu, ali moje srce kuca za moju državu

Midhat Šljivak

Betim Fazliji, 21-godišnji defanzivac St. Gallena, odlučio je u budućnosti nastupati za Kosovo.

Iako se očekivalo da će selektor reprezentacije Švicarske Vladimir Petković za naredne akcije pozvati Fazlijija, on je odlučio da na vrijeme javi da će igrati za Kosovo.

"Hvala Švicarskoj na svemu, ali ne mogu da odbijem svoju državu Kosovo", rekao je Fazliji i dodao je:

"U kontaktu sam sa selektorom i menadžerom reprezentacije već šest ili sedam mjeseci. Jasno su mi rekli da me žele u reprezentaciji i moj odgovor je odmah bio 'da'. Moje srce kuca za Kosovo i oduvijek sam želio da igram za svoju zemlju", poručio je talentovani fudbaler koji je nastupao za omladinske selekcije Švicarske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za razliku od pojedinaca koji su odabrali Švicarsku u prethodnom periodu, Fazliji je pokazao da zaista voli svoju zemlju.

Top Komentari

amarosim
Do juce nisi ni imao drzavu hahaha
1 8
Saimai1316
Svaka cast svakom ko izabere zemlju svojih roditelja,ali osto treba shvatiti te momke koji izaberu zemlju u kojoj su rodjeni,tamo je njihov zivot,u svakom slucaju podrska kako god da odluce
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti