Srbijanski mediji likovali zbog novog šamara Kosovu, ali su se Kosovari ekspresno snašli

Sreća kratkog daha

Srbijanski mediji likovali zbog novog šamara Kosovu, ali su se Kosovari ekspresno snašli

Admin Čaušević

Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova te u toj zemlji sa oduševljenjem dočekuju svaki neuspjeh svoje bivše južne pokrajine na sportskom planu.

U martu je Kosovo bilo u centru pažnje zbog susreta protiv duela Španije, ali je taj meč na kraju, ipak, odigran bez obzira što su se Španci maksimalno trudili da omalovaže Kosovo.

Srbijanski mediji su ovih dana likovali zbog novog šamara FS Kosova, ali njihova sreća je bila kratkog daha jer su se Kosovari ekspresno snašli.

Kosovo je u Prištini početkom juna trebalo igrati prijateljski meč s Kazahstanom, ali je isti otkazan i to iz političkih razloga.

Vlada Kazahstana nije dopustila svojoj reprezentaciji da putuje na Kosove i igra utakmicu jer ne priznaji nezavisnost najmlađe balkanske zemlje.

"Iako smo već pet godina članovi FIFA i UEFA, politika i dalje ima uticaja", navodi se u saopštenju FS Kosova.

I generalni sekretar Erol Saljihu je priznao da bez obzira na dobre odnose sa FS Kazahstana do odigravanja utakmice neće doći zbog nepriznavanja njegove zemlje.

"Vjerujem da je tako", bio je Saljihuov odgovor na pitanje da li se otkazivanje meča dogodilo zato što Kazahstan ne priznaje Kosovo.

Inače, Kosovari su se brzo snšali te su dogovorili novi prijateljski duel. Umjesto s Kazahstanom igrat će protiv Malte. Susret je na programu 4. juna u Austriji.

Top Komentari

Husrefbeg22
Izgleda da Kazahstan nejma nikakvog pojma o Kosovu. Trebali su ih priznati medu prvima. Druga stvar koju nepismeni novinari pisu jeste 'Kosovari'. Gospodo Kosovari ne postoje. Na Kosovu zive Albanci kao vecinski narod i etnicke manjine Srbi, Crnogorci, Bosnjaci, Turci i ostali. I ne pisite vise gluposti vec Albance nazivajte njihovim imenom: Albanci.
4 7
Husrefbeg22
Svi drzavljani Kosova, bez obzira na nacionalnost, su gradani Kosova. Kosovari, Bosanci, Srbijanci su geografski pojam. Drzavljani BiH nisu Bosanci i Hercegovci vec su gradani Bosne i Hercegovine. Problem je sto nepismeni novinari samo Bosnjake i Albance nazivaju geografskim pojmovima a na primjer Srbe i Hrvate uvijek etnickim.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi