5

Komentari (5)

Husrefbeg22
Svi drzavljani Kosova, bez obzira na nacionalnost, su gradani Kosova. Kosovari, Bosanci, Srbijanci su geografski pojam. Drzavljani BiH nisu Bosanci i Hercegovci vec su gradani Bosne i Hercegovine. Problem je sto nepismeni novinari samo Bosnjake i Albance nazivaju geografskim pojmovima a na primjer Srbe i Hrvate uvijek etnickim.
Dino_
Nije tačno da su samo geografski pojmovi, već je nacionalna odrednica! Kada posjetiš neku stranu zemlju (ne Balkanske...) i policija ili carina te pita za Nationality ti predaj BH pasoš i reci to što misliš da jesi (a ne Bosanac i Hercegovac ili građanin BiH) pa čuj odgovor. Po tebi znači ne postoje ni Švicarci ni njihova repka jer se oni sastoje od Nijemaca, Franzuca i Italijana sa vrlo malim procentom starosjedioca, koji se opet ne zovu Śvicarci? Znači ne postoji ni Nizozemska ni njihova repka jer su sastavljeni uglavnom od Flamanaca i Valonaca? I taj pokušaj razlikovanja građanina BiH od Bosanca i Hercegovca je kao da kažeš da je neko učenik srednje škole, ali nije srednjoškolac!?
Husrefbeg22
Izgleda da Kazahstan nejma nikakvog pojma o Kosovu. Trebali su ih priznati medu prvima. Druga stvar koju nepismeni novinari pisu jeste 'Kosovari'. Gospodo Kosovari ne postoje. Na Kosovu zive Albanci kao vecinski narod i etnicke manjine Srbi, Crnogorci, Bosnjaci, Turci i ostali. I ne pisite vise gluposti vec Albance nazivajte njihovim imenom: Albanci.
Dino_
O čemu ti? Tekst je o nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji države Kosovo, a ne reprezentaciji jedne etničke grupe ili većinskog naroda na Kosovu! Naravno da postoje Kosovari i to su svi državljani Kosova, bez obzira na njihovu narodnost. Isto kao što postoje i Srbijanci i Bosanci i Hercegovci!
lingafo
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.