Sve dogovoreno: Kosta Manev ponovo u Premijer ligi BiH

Novo pojačanje na Tušnju

Sve dogovoreno: Kosta Manev ponovo u Premijer ligi BiH · Saznajemo

E. Škorić

Makedonski defanzivac Kosta Manev vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ali će ovaj put umjesto Mostara, biti stanovnik Tuzle.

Manev je dobar dio karijere proveo u Finskoj, odakle se 2018. godine vratio u Makedoniju potpisavši za Vardar, da bi u ljeto 2019. godine prešao u FK Velež.

Mostar je napusito 2020. godine nakon što nije postigao dogovor s Veležom, ali se kasnije često povezivao sa Rođenima.

Igrao je u Akademiji Pandev do prije dva mjeseca, a onda postao slobodan igrač. Sada je sve dogovorio sa FK Tuzla City, te će potpisati ugovor na dvije i po godine.

Kako saznaje SportSport.ba, Kosta u ponedjeljak dolazi u Tuzlu i priključuje se ekipi, te će i zvanično postati član ovog premijerligaša. Tu informaciju potvrdio nam je i sam igrač.

Biće ovo još jedno u nizu pojačanja za Tuzlake nakon što se vratio Mirzad Mehanović, a stigli su još Denis Ćorić, Irfan Hadžić, Eldin Hasanbegović, dok je moguć i dolazak bivšeg igrača Sarajeva Dražena Bagarića.

Bilo je jasno i odlazaka, dosta promjena i ove zime u ekipi iz Tuzle, koja je dobro otvorila sezonu, a zatim upala i rezultatsku krizu i na kraju došla u situaciju da brine za vlastiti opstanak u Premijer ligi pošto se sa 21 bodom nalazi na osmom mjestu.

Prije desetak dana Tuzla City je počeo s pripremama za nastavak sezone. U Tuzli će popularni Plavi trenirati do 25. januara kada slijedi odlazak u Antaliju. Nakon Turske će posljednja faza priprema biti obavljena u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije puta u Tursku bit će odigrane prijateljske utakmice protiv Loznice i Zvijezde Etno Selo Satnišići, dok će u Antaliji uslijedii tri provjere.

Za očekivati je još promjena u timu Tuzle do kraja mjeseca, a ekipu u nastavak uvodi novi šef struke Milenko Bošnjaković.  Bošnjaković je dobro poznato trenersko ime u BiH, a prethodni angažman ovaj stručnjak imao je na klupi Budućnosti iz Banovića.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kako SISAJU OVOG AZMIRA, pa to je NEMOGUCE..MANEV u ovoj sezoni odigrao NEVJEROVATNIH 5 MECEVA..strasno pojacanje..i lagano 2,5 godine ugovor, prijavljen na 500 KM, na RUKE UZEO ko zna koliko..
5 2
Slana_carsija
Nije pojačanje na Tusnju, nego u Simin Hanu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi