Šta je na kraju uradio Kosta Manev?

Briljirao u Premijer ligi

Šta je na kraju uradio Kosta Manev?

A. Čaušević

U ovo dobra prošle godine Kosta Manev je bio, ako ne najbolji, onda sigurno u užem krugu najboljih defanzivaca Premijer lige BiH. 

Na ljeto 2019. godine u Veležu su uspjeli uloviti Maneva u moru ponuđenih igrača i definitivno nisu promašili jer se štoper iz Sjeverne Makedonije pokazao kao puni pogodak.

Manevova avantura u Premijer ligi je trajala nepunu sezonu, ali svi oni koji prate bh. prvenstvo ostali su impresionirani njegovim partijama. Iako igra na poziciji štopera na 19 mečeva nije dobio niti jedan žuti karton.

Ipak, njegov boravak u Veležu nije dugo trajao. Završen je ranije od planiranog. Klub i fudbaler nisu uspjeli pronaći zajednički jezik pa je po isteku ugovora Manev napustio Rođene.

Skoro pola godine kasnije s pravom se postavlja pitanje da li je 27-godišnjak ispravno postupio jer je još uvijek bez kluba i ne uspjeva da se skrasi.

Početkom oktobra bio je u završnoj fazi pregovora Apollon Smyrnisom, međutim na kraju se i taj posao izjalovio pa je ostao bez planiranog angažmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Makedonac s finskim pasošem je posljednji put na terenu bio početkom marta. Osam mjeseci za profesionalnog fudbalera bez utakmice je definitivno previše i pitanje je da li će se uspjeti vratiti u formu u kakvoj je bio dok je nastupao za Rođene.

Ponekad se neodlučnost, pomama i želja za nečim većim se znaju pokazati kao potpuno pogrešnim, a pravi primjer za to je Manev.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Menadžerka mu usrala produžetak saradnje sa Veležom
4 0
user1597859561
I ovakav je bolji od pojedinaca što sad igraju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi