Utakmica se pretvorila u totalni haos: Nastala tuča u kojoj se nisu birala sredstva

Kostarikanci prešli sve granice

Utakmica se pretvorila u totalni haos: Nastala tuča u kojoj se nisu birala sredstva

Haris Zilić

Fudbalski tereni nekada prerastu u ring, igrači često izgube kontrolu, ali posljednji video koji nam dolazi iz Kostarike prešao je sve granice i sigurno da aktere očekuju oštre kazne.

U pitanju je bio duel između Gunasteca i Liberie.

Utakmica je bila vrlo otvorena, već na startu vidjeli smo pogotke, a onda sredinom prvog poluvremena totalna ludnica na terenu.

U 26. minuti pri rezultatu 1:2 za Liberiju nakon jednog prekršaja počelo je naguravanje fudbalera.

U tom trenutku niko nije ni slutio da će varnice prerasti u totalnu tuču.

U tuči su učestvovali skoro svi fudbaleri na terenu, obezbijeđenje je pokušavalo smiriti igrače, ali neki su pokazali borilačke vještine na zavidnom nivou.

Oglasi

Tamošnji mediji su zgroženi ponašanjem aktera ove utakmice, a Fudbalski savez kostarike je najavio kazne za sve sudionike i da će se dobro pregledati snimak ove utakmice.

Nije prvi put da u latino državama stižu slične slike sa fudbalskih terena.

Posebno se to odnosni na mečeve u kojima gledamo duele velikih rivala, a znamo koliko navijači vole svoje klubove.

Emocije nekada pređu granice i dogode se scene kakve ne želimo gledati na fudbalskim terenima.

Iako Kostarika geografski pripada Sjevernoj i Centralnoj Americi, pokazali su i ranije da imaju itekako vrelu latino krv koja zna biti veoma nezgodna kad proključa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti